Privatumo politika

"Forex faktorius" gerbia vartotojų privatumą. Mes pasiryžę saugoti savo klientų privatumą teikdami personalizuotas paslaugas, sąžiningai bei teisėtai tvarkyti ir prižiūrėti jūsų pateiktus registracijos/prenumeratos duomenis.

Privatumo politika atspindi UAB „Forex faktorius“ taikomą klientų duomenų tvarkymo praktiką. Jei jums kiltų kokių nors su šia tema susijusių klausimų, siųskite laišką el. paštu: dainius@forexfactor.lt

Mūsų interneto tinklalapiuose dedamos nuorodos į trečiųjų šalių interneto tinklalapius nėra šios privatumo politikos objektas. Mes rekomenduojame pasidomėti privatumo politika tose interneto svetainėse, kurias lankote.
 
Jūsų sutikimas
 
Jūs suteikiate mums teisę rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti jūsų Asmens duomenis tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta šioje Privatumo politikoje ir kituose mūsų dokumentuose.

Informacijos rinkimas

UAB „Forex faktorius“ renka duomenis apie savo klientus naudodamiesi:
  • telerinkodara ir registracijos formomis,
  • kai perkate mūsų prekes ar gaunate paslaugas,
  • jums pateikus duomenis apie save internetu ar kitu būdu.
  • Informuojame apie naujienas finansų rinkose. Daugiausiai skleidžiame edukacinio pobūdžio informaciją.
Duomenys, kurie gali būti renkami paslaugų teikimo tikslais:
  • Leidinių prenumeratos tikslu – vardas, pavardė, adresas, el. pašto adresas, telefono numeris.
  • Pažintinės edukacinės medžiagos siuntimui.
  • Naujienų apie finansų rinkas siuntimui.
  • Naujienas apie mūsų pasiūlymus siųsti el paštu ar sms žinute.
Kliento vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu.

Jeigu jūs lankotės mūsų interneto svetainėse, mes taip pat renkame informaciją, kuri atskleidžia mūsų teikiamų paslaugų naudojimo ypatumus arba automatiškai generuojama vizitų statistika. Daugiau apie tai skaitykite „Slapukų naudojimas“.

Administruodami savo svetaines, jose publikuojamą turinį, diagnozuodami galimus sutrikimus, mes naudojame jūsų IP adresus.

Asmeninės informacijos naudojimas

Mes naudojame jūsų asmens duomenis šiais tikslais:
  • tvarkydami užsakymus, registraciją, užklausas,
  • teikdami jūsų užsakytas paslaugas - valdydami paslaugų prieigą, siųsdami naujienlaiškius,
  • siųsdami jums informaciją apie mūsų teikiamas prekes ir paslaugas (jeigu davėte sutikimą gauti tokią informaciją).
Mes taip pat naudojame agreguotus jūsų asmens duomenis (kad nebūtų galima nustatyti konkretaus vartotojo vardo, pavardės ar pavadinimo):
  • klientų portretui apibūdinti,
  • bendradarbiaudami su reklamos agentūromis,
  • atlikdami interneto svetainių auditą.
Įsipareigojame niekada neperduoti jūsų asmeninių duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus:
  • jei yra jūsų sutikimas Asmens duomenų atskleidimui;
  • teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką.
Tiesioginė rinkodara

Stengiamės mūsų klientus pirmuosius informuoti apie galinčią sudominti informaciją: ypatingus „Forex faktorius“ pasiūlymus, naujienas ir paslaugas.

Jūsų suteiktas el. pašto adresas ar telefono nr. tiesioginės rinkodaros tikslais gali būti naudojamas remiantis jūsų sutikimu užsakant „Forex faktorius paslaugas ir/ arba teisėto intereso pagrindu, tik tuo atveju, jei jūs nesate atsisakę gauti „Forex faktorius“ pasiūlymų.

Jūs galite bet kada išreikšti nesutikimą pateikiant užsakymą dainius@forexfactor.lt. Taip pat visais atvejais galite rašyti elektroninį laišką adresu dainius@forexfactor.lt arba skambinti telefonu +370 616 38890 ir nurodyti, kad nepageidaujate gauti pasiūlymų. Tiesioginių pasiūlymų teikimas nutraukiamas tik jūsų aiškiai išvardintais el. pašto adresais ir/arba telefono numeriais.

Jūs turite teisę susipažinti su savo asmens duomenimis, nesutikti, kad būtų tvarkomi jūsų asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslais, nenurodydami nesutikimo motyvų, taip pat raštu prašyti ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius asmens duomenis.

Informacijos saugojimo terminai

Jūsų asmeninę informaciją saugosime tiek, kiek to reikės šioje privatumo politikoje nurodytiems tikslams įgyvendinti.

Nepaisant aukščiau nurodytų informacijos saugojimo terminų, jūsų Asmens duomenis mes turime teisę laikyti serveryje tiek, kiek tai būtina, jeigu jūsų pateiktais duomenimis buvo (i) pasinaudota vykdant neteisėtą veiką ar (ii) buvo įtariama, jog įvykdyta tapatybės vagystė ar kitas pažeidimas, dėl kurio buvo ar bus atliekamas atitinkamų teisėsaugos institucijų tyrimas, (iii) jeigu mes esame gavę skundų, susijusių su atitinkamu klientu, ar jeigu mes esame pastebėjęs atitinkamo kliento padarytus Taisyklių pažeidimus ar (iv) esant kitiems teisėtiems tikslams saugoti Asmens duomenis. Šie duomenys sunaikinami gavus teisėtus teisėsaugos ar kitų įgaliotų institucijų nurodymus.

Jūs taip pat turite teisę:
  • prašyti ištaisyti jūsų asmens duomenis, kai jie yra netikslūs ir/arba nepilni;
  • prašyti apriboti jūsų asmens duomenų tvarkymą tol, kol mes patikrinsime šių duomenų tikslumą. Tokiu atveju, asmens duomenų tvarkymo apribojimo laikotarpiu jūs neturėsite galimybės įsigyti mūsų prekių ir/ar paslaugų;
  • prašyti gauti mūsų automatiniu būdu tvarkomus jūsų asmens duomenis susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu. Pagal šį punktą neatlygintinai duomenys teikiami vieną kartą per kalendorinius metus.
  • pateikę mums prašymą raštu, elektroniniu paštu ar telefonu, nesutikti su jūsų asmens duomenų tvarkymu ir reikalauti panaikinti Paskyrą arba sustabdyti Asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai Asmens duomenys tvarkomi nesilaikant Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų įstatymų nuostatų, išskyrus Privatumo politikoje numatytus atvejus,
  • iš karto išreikšdami savo nesutikimą arba pateikti vėlesnį pranešimą nesutikti, kad jūsų Asmens duomenys būtų tvarkomi Tiesioginės rinkodaros tikslais. Jei nebenorite gauti mūsų reklaminių pranešimų, galite pakeisti savo paskyros nustatymus, paspaudę atitinkamą nuorodą svetainės paskyrų aptarnavimo puslapyje, arba laikytis kiekvieno elektroninio laiško apačioje nurodytos atsisakymo tvarkos.
Bet kokį prašymą ar nurodymą, susijusį su Asmens duomenų tvarkymu, jūs turi pateikti mums raštu vienu iš šių būdų:
  • išsiunčiant tokį prašymą ar nurodymą elektroninio pašto adresu dainius@forexfactor.lt iš mums anksčiau pateikto savo elektroninio pašto adreso.
Gavę tokį jūsų prašymą ar nurodymą, ne vėliau kaip per 30 (trisdešimt) kalendorinių dienų pateiksime atsakymą bei atliksime prašyme nurodytus veiksmus ar atsisakysime juos atlikti. Jūsų prašymu atsakymas bus pateiktas raštu.
Jeigu manote, kad tai, kaip tvarkome Jūsų asmens duomenis, neatitinka galiojančių teisės aktų, turite teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją (www.ada.lt).

Slapukų naudojimas

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kurią svetainė jums joje apsilankius išsaugo jūsų kompiuteryje arba judriojo ryšio įrenginyje. Slapukai yra plačiai naudojami interneto svetainėse, kad jos veiktų, dirbtų efektyviai, ir galėtų teikti informaciją svetainių savininkams.

Mes naudojamės slapukais siekdami nustatyti mūsų auditorijos dydį ir vartojimo įpročius mūsų interneto svetainėse. Mūsų tikslas – kiek įmanoma personalizuoti teikiamas paslaugas pagal jūsų interesus.
Slapukais gaunamą informaciją mes naudojame:
  • nustatyti grįžtančius, registruotus vartotojus ir/ar prenumeratorius siekiant atverti jiems užsakytą turinį ar paslaugas,
  • siekiant išvengti pakartotinės registracijos nuolatiniams svetainės lankytojams,
  • siekiant vartotojams leisti lengviau patekti iš/į kitus mūsų tinklalapius,
  • jūsų vartojimo įpročių stebėsenai siekiant pateikti būtent jums aktualų turinį ir tobulinti tinklalapius pagal jūsų pageidavimus.
Šie slapukai renka anoniminę informaciją, kokiuose puslapiuose lankotės. Taip sužinome, kokia tinklalapio informacija labiausiai domina mūsų skaitytojus.

Slapukus jums gali įrašyti reklaminius skelbimus rodanti sistema ir naudoti juos tam, kad rodytų reklaminius skelbimus, kurie turėtų būti įdomūs būtent jums ir atitikti jūsų interesus. Jie taip pat naudojami tam, kad tam tikras reklamas matytumėte tik tam tikrą kartų skaičių ir kad padėtų matuoti reklaminės kampanijos efektyvumą.

Daugelis naršyklių yra nustatytos taip, kad automatiškai priimtų slapukus. Galite naršyklėje slapukus išjungti, bet žinokite, kad jeigu taip padarysite, galite netekti galimybės naudotis daugybe funkcijų, kurios būtinos, kad interneto svetainė veiktų kaip dera.
 
Naujienlaiškių siuntimui naudojame tik gerai žinomų prekinių ženklų paslaugas, tiekėjus.


Naujienų prenumerata

Gaukite savaitines rinkų apžvalgas bei naujienas

Privatumo politika

Susipažinkite su "Forex faktoriaus" duomenų rinkimo ir apsaugos politika. Susipažinti